Zeil & Tapijt

Zeil & Tapijt

Er zijn talloze soorten vloeren, zoals natuursteen vloeren, betonvloeren en tegelvloeren. Zo zijn zeil en tapijt ook altijd goed met elkaar te vergelijken. In dit artikel bespreken we de verschillende overwegingen die je hebt als je twijfelt tussen een zeilvloer en een tapijtvloer. We beginnen bij een zeilvloer.

Zeil

Een zijlvloer is meestal gemaakt van polyvinyl, een zeilvloer kent vele vormen, zo heb je tal van kleuren en structuren en is er altijd wel een geschikte vloer te vinden. Daarnaast heeft een zeilvloer vele voordelen!

Voordelen

Een zeilvloer heeft een aantal belangrijke kenmerken. Zo zijn zeilvloeren over het algemeen vrij goedkoop en gemakkelijk te leggen. Daarbij is de vloer waterdicht, het is dus niet erg als een van je kinderen per ongeluk iets laten vallen. Buiten het feit dat de vloeistof er niet intrekt, is het ook gemakkelijk schoon te maken. Er kan gewoon gedweild worden!

Nadelen

Natuurlijk heeft een zeilen vloer ook een aantal nadelen. Zo is de vloer vrij zacht. Daardoor kan het enigszinds vreemd voelen om erover heen te lopen, maar kunnen er ook afdrukken in gemaakt worden. Dit is vervelend als er kasten verschoven worden.

Daarbij dient de ondervloer van een zeilenvloer helemaal vlak te zijn om ervoor te zorgen dat het zeil helemaal vlak komt te liggen. Kleine onevenheden zijn goed zichtbaar.

Tot slot zijn de vloeren vrij schade gevoelig, zo kunnen vloeren scheuren als er scherpe objecten op komen of er te veel kracht op komt te staan.

Tapijt

Tapijt is misschien wel een van de meest toegepaste vloeren in huizen. Ook tapijt heeft natuurlijk de nodige voor en nadelen. Om ervoor te zorgen dat je wel overwogen kiest tussen zeil of tapijt leggen we de verschillen even aan je uit!

Voordelen

Tapijt is erg zacht, daardoor is het zeer prettig aan de voeten bijvoorbeeld in de slaapkamers. Daarbij is het ook lekker warm. Het bied dus erg veel comfort ten opzichte van bijvoorbeeld een tegelvloer. Het is ook vrij gemakkelijk te leggen, wat scheelt in de kosten!

Nadelen

Ook zijn er een aantal nadelen te bespeuren. Zo is een tapijtvloer bijvoorbeeld vrij lastig om schoon te maken. Toepassingen in keukens en woonkamers zijn daarmee minder prettig. Daarbij is tapijt slijt gevoelig. Anders dan een tegelvloer is een tapijtvloer na verloop van tijd verleten. Hierdoor is het wellicht een minder interessant omdat het minder lang mee gaat.

Terug naar overzicht