Werkkleding in de zomer! Hoe werkt het?

Werkkleding in de zomer! Hoe werkt het?

Het is geen geheim meer dat Nederland bijzonder warme zomers kent. De afgelopen jaren lijkt het steeds extremer te worden. Enkele jaren geleden was het Nederlandse klimaat allesbehalve een “mediterraan klimaat”. Wat betekent dit voor jou werkkleding? Aangezien wij snappen dat het niet fijn werken is als jij in je werkkleding loopt te zweten, maar met minder werkkleding is het risico op ongelukken veel groter. Dus hoe zit deze dilemma in elkaar? Wij leggen het jou uit! 

Workwear4all

Workwear4all is dé partner betreffend werkkleding. Zij hebben een ontzettend groot assortiment voor iedere periode. Zij hebben korte werkbroeken en hoge kwaliteit T-shirts. Waarom beamen wij dit? Dit zorgt ervoor dat jij ondanks de warmte, comfortabele werkkleding kunt dragen. Zodat de risico’s op de werkvloer beperkt blijven. 

Aansprakelijk

Wie is er aansprakelijk als jij minder werkkleding draagt dan normaal door de hitte? Dat is een veelvoorkomende vraag. En wij kunnen alvast aangaven dat wij daar het antwoord ook niet op hebben, omdat het per sector verschild. Er zijn bepaalde sectoren waar een lange broek verplicht is. De voorschriften rond gezondheid, hygiëne en veiligheid kan je dan niet negeren. In sommige sectoren is een lange broek een persoonlijk beschermingsmiddel (PBM). Dat is vaak in de volgende sectoren: zorg- en bouwsector. De wettelijke kledingvoorschriften dienen dan gehanteerd worden, mits anders is afgesproken. 

Leef jij deze voorschriften niet na en er gebeurt iets met jou? Dan sta jij minder sterk in je schoenen tegenover je werkgever als dan dat jij het wel naleeft. Gaf je werkgever aan dat jij afwijkende kleding mocht dragen, maar is er een ongeval gebeurt? Dan is je werkgever aansprakelijk!

Wanneer kan jij wel afwijken? 

Bij zomerse temperaturen is het vervelend als je werkkleding langs je lichaam schuurt door het zweten. Als jij van de regels afwijkt verhoogt het de kans op letsel dan niet? Dan kan jij afwijken. Anders draag vaak afwijkende werkkleding op eigen risico. Maak daarom duidelijke afspraken met je werkgever over het dragen van afwijkende werkkleding. Vooral in de bouwsector begrijpen wij dat het fijner is om korte werkkleding te dragen, maar eveneens is de bouwsector een sector waar een ongeluk zo gebeurd is. 

Voor werkgevers adviseren wij om een hitteplan te maken. Hierdoor ben je voorbereid op het hetgeen wat komen gaat. Heb je ruim de tijd om ieder personeelslid te voorzien van de nodige informatie en sta je als werkgever sterk in je schoenen als er wat gebeurt. Vaak ontstaan problemen door miscommunicatie. Duidelijke communicatie zorgt ervoor dat problemen voorkomen worden en niet genezen moeten worden. 
 

Terug naar overzicht