Natuurstenen vloer

Natuurstenen vloer

Een natuurstenenvloer heeft zonder twijfel een uniek uitstraling, niet voor niet zijn er door heel Nederland en wereldwijd, zoveel liefhebbers. Toch is een natuurstenen vloer over het algemeen een prijzige vloer. Er zijn natuurlijk wel een aantal zaken die je kunt doen om een goedkope natuurstenenvloer neer te leggen. Het aller belangrijkst is om goed in te schatten wat een vloer daadwerkelijk kost.

Ondergrond

Een natuurstenen vloer kan op verschillende manieren gelegd worden. Maar belangrijk is dat je realiseert dat geen enkele tegel van een natuurstenen vloer hetzelfde is. Omdat het een natuurproduct is hebben de stenen verschillende diktes, waardoor er altijd een grote hoeveelheid maatwerk aan te pas komt om de tegels op een correcte manier te leggen. Daardoor dien je bij het plannen van de natuurstenen altijd rekening te houden met de vode arbeid.

Arbeid

Een vloer leggen is een ding, maar een natuurstenenvloer leggen is echter iets heel anders. Ga bij het kopen van de tegels goed na of je zelf in staat bent om deze te leggen, of een klusjes man de klus voor je kan klaren of dat er wellicht een specialist aan te pas moet komen om de vloer er voor je in te leggen. Dit maakt een significant verschil in de prijs die je uiteindelijk zult betalen voor de vloer.

Onderhoud

Een natuurstenenvloer is, zoals de naam al zegt een natuurproduct. Daardoor is het noodzakelijk om onderhoud aan de vloer te doen, zodat de vloer jarenlang mooi blijft. De vloer boenen vergt de juiste middelen en apparatuur. Het is in veel gevallen ook mogelijk om een natuurstenenvloer te laten onderhouden door middel van een onderhoudscontract. Dan betaal je een periodiek bedrag, waardoor er met regelmaat onderhoud aan je vloer gepleegd wordt.

Middelen

Er worden dus middelen gebruikt om de vloer te onderhouden, maar ook hier zit veel verschil in. zo zijn er duurdere en minder dure merken die onderling kleine verschillen hebben. Dit is natuurlijk belangrijk om mee te nemen in de overweging!

Terug naar overzicht