Muren

Muren maken de indeling van het huis, echter zijn er veel verschillende manieren om een muur te plaaten. Zeker als een muur niet dragend is, zijn er vele mogelijkheden om een afscheiding te maken in het huis. Bij alles in de bouw leggen we je graag alles uit, daarom vertellen we je de verschillende mogelijkheden en gaan we dieper in op alle voordelen, in de artikelen bij deze pagina!

Metselen

Het is misschien wel de bekendste manier van het plaatsen van muren, het metselen. Mestselen verbind verschillende stenen met elkaar door middel van cement. Dit beperkt zich echter niet alleen tot de buitenwanden, maar ook de binnenwanden kunnen gemetseld worden. Dit is over het algemeen een zeer solide bouwwijze.

Gips

Een goedkoop en gemakkelijk alternatief op het metselen is het plaatsen van een gipswand. Deze zijn relatief sterk, maar niet vergelijkbaar met een gemetselde bakstenen wand. Het voordeel is dat de gipsblokken vrij groot en goedkoop. Daardoor ben je vrij snel klaar en blijven de kosten netjes binnen de perke. Daarbij zijn de gips wanden vrij gemakkelijk naar wens in te richten, zo kun je ze bijvoorbeeld zagen.

Prefab

Een andere mogelijkheid is het plaatsen van ee prefab wand. Hierbij wordt er een vooraf  geproduceerde wand geplaatst. Deze zeer effectieve oplossing is vanzelfspreken erg snel, en daarbij is de wand erg solide. Een prefab bouwwijze is over het algemeen een duurder dan een gipswand. Naast de productie, dient de wand namelijk naar de locatie vervoerd te worden. Dit heeft het nodige transport en takelwerk nodig, wat de prijs opdrijft.