Houten vloeren

Goedkope houten vloeren

Een houtenvloer is voor velen precies wat ze willen! Het geeft een warm en huiselijk effect en is daarbij ook nog eens erg comfortabel. Goedkope houten vloeren leggen is wat lastiger, tenminste als je niet weet waar je op moet letten. Daarbij helpen wij je natuurlijk, een goedkope vloer kan later namelijk toch duur uitvallen.

Massief houten vloer

Een massief houten vloer is voor velen de perfecte optie, met de gedachte dat zo dicht mogelijk bij de bron blijven het best is, fantaseren ze over hun nieuwe houten vloer. Het is onbetwistbaar dat een massief houten vloer een zeer uniek uiterlijk heeft, maar het neemt ook een aantal nadelen mee: zo is het niet kras, slijt en deuk vast en zal het gemakkelijker gaan kraken. Natuurlijk zijn er ook andere soorten houten vloeren.

Parket

Een houten vloer is niet per definitie een parketvloer, Hout moet aan veel eisen voldoen voordat het verkocht mag worden als zijnde parket, zo mag het niet 'werken' bij temperatuurverschillen moet het strak en vlak liggen en functioneren als een slijtvast oppervlak. Daarbij mag het hout niet splinteren en mogen er geen scheurtjes inzitten. Door al deze eisen kun je rekenen op een vloer van hoge kwaliteit!

Laminaat

Een andere overweging is het leggen van laminaat. Dit is een kunstmatige vorm van hout die samengesteld is van MDF en een HPL toplaag. Hierdoor is het oppervlak goed beschermd tegen krassen en deuken. Door het profiel kunnen de laminaat planken gemakkelijk gelegd worden, zodat in een handomdraai een strak oppervlak ontstaat.

Besparen

Om zo goed mogelijk te besparen tijdens het leggen van een houten vloer is het slim om de verschillende aanbieders te vergelijken. Maar ook het product moet goed vergeleken worden, houten vloeren hebben onderling veel kwaliteitsverschil. Een minder goede vloer zal aanzienlijk korter mee gaan en dus sneller beschadigen. Die geldbesparing is dan al snel verdwenen. Het is eventueel ook mogelijk om een zeilen vloer met houtprint te nemen, dit geeft een vergelijkbare uitstraling, maar heeft compleet andere gebruikskenmerken.

Terug naar overzicht