Goedkope vloeren

Het leggen van een goedkope vloer is veel meer dan alleen het kiezen van een goedkoop vloertje. Er zijn tal van overwegingen die je kunt maken om zo goedkoop mogelijk een vloer te plaatsen, zeker als de bouw nog moet beginnen. Natuurlijk gaan we jou hier alles vertellen!

Oppervlakte

Het is misschien overduidelijk, maar in praktijk zien we dat onvoldoende mensen realiseren hoeveel verschil 10cm kan maken. Iedere vierkante meter moet behandelt worden en kleine keuzes kunnen deze kosten fors beperken, grote kamers hebben grote vloeren en daarmee hoge kosten.

Soort

Er zijn veel verschillende soorten vloeren, allereerst heeft natuurlijk iedere vloer zijn eigen uiterlijk. Maar daarnaast heeft natuurlijk ook iedere vloer zijn eigen prijsklasse. Overweeg dus goed in hoeverre het uiterlijk van de vloer bijdraagt aan de uitstraling van uw huis! Misschien verdient het washok niet dezelfde natuurstenen vloer als de woonkamer.

Afwerking

In iedere soort zit natuurlijk ook veel verschil, de ene natuurstenenvloer is de andere niet, wil je het zelfde uiterlijk door het gehele huis? Overweeg dan om een goedkopere afwerking te kiezen in ruimtes die minder belangrijk zijn.

Plaatsing

De prijs voor een vloer wordt vaak per m2 gerekend, maar dan ligt deze er zeker nog niet in! Naast de arbeid van het leggen van de vloer hebben veel vloeren een speciale ondergrond nodig. En daarbij ligt de ene vloer er weer sneller in dan de andere. Al deze factoren zijn van belang om de mogelijkheden met een budget te maximaliseren!

Onderhoud

Als de vloer er dan eenmaal in ligt, is bij sommige vloeren de kous nog niet af. Zijn de vloeren onderhouds gevoelig of beschadigen deze gemakkelijk? Dan moet dit meegenomen worden in de kosten ramen. Zo kan een goedkoop vloertje ineens een stuk duurder uitpakken! Maar ook het onderhoud van een houten vloer of natuurstenen vloer kan achteraf veel kosten mee brengen.