Goedkope verwarming

Goedkope verwarming

Het is op jaarbasis misschien wel een van de grootste kostenposten, de verwarming. Zelfs bij de bouw van het huis kun je al beslissingen maken, die van invloed zijn op het verbruik van gas om het huis te verwarmen. In dit artikel geven we praktische tips hoe je een goedkope verwarming kunt verkrijgen, zowel op de korte als op de lange duur! Dit zorgt ervoor dat je dus voordelig kunt bouwen, maar ook kunt blijven wonen. Laten we beginnen bij het vinden van een juiste partner!

Vergelijk

Er zijn in nederland honderden bedrijven die een verwarming voor je aan kunnen sluiten, de een is misschien bekender dan de ander en sommige hebben wellicht meer ervaring. Hoe je het ook wend of keert, verschillende bedrijven hanteren verschillende prijzen. Het is dan ook raadzaam om deze bedrijven met elkaar te vergelijken. Vraag meerdere offertes op en  leg deze langs elkaar, wellicht werkt de een een stuk efficienter dan de ander. Woon je in de buurt van de grens? Vraag dan ook eens een offerte op van een bedrijf uit het buurland, verschillende regelgeving kan zomaar een groot verschil betekenen.

Goedkope radiatoren

Een belangrijk onderdeel van de verwarming, zijn de radiatoren. Goedkope verwarming, is een stuk dichterbij als je goedkope radiatoren hebt. In plaats van deze te bestellen bij de loodgieter, kun je deze zelf uitzoeken, of wellicht kun je ergens een succesvolle partij op de kop tikken. Wanneer je hier tijd in steekt, zul je merken dat je gemakkelijk een paar honderd euro bespaard hebt.

CV ketel

De ketel is het centrale punt van de verwarming,. De cv ketel verzorgd de daadwerkelijke warmtebron die uiteindelijkm door middel van radiatoren in het huis verspreid wordt. Een cv ketel bestaat er in vele verschillende vormen. Door de ketel zelf te kopen en goed uit te kiezen kun je gemakkelijk veel geld besparen, in aankoop, maar ook op de lange duur.

Goedkoop of voordelig?

Verwarming kan goedkoop geplaatst worden, dit betekend dat er gekozen wordt voor een goedkoop bedrijf dat gebruik maakt van goedkope materialen. Dit scheel in eerste instantie veel geld, maar met zaken als rendement wordt dan onvoldoende rekening gehouden. Hierdoor kan de verwarming op de lange duur veel duurder uitvallen omdat de hitte niet efficient gebruikt wordt. Bedenk, bij het plaatsen van een goedkope verwarming dus goed hoe efficient het systeem is. Hiermee voorkom je dat je binnen een aantal jaar alsnog duurder uit bent!

Terug naar overzicht