Buitenmuur metselen

Buitenmuur metselen

Metselen is misschien wel de meestgebruikte methode om een muur te plaatsen. Bij metselen worden over het algemeen losse stenen met behulp van cement tot een geheel gemaakt. Vervolgens wordt het geheel gevoegd, zodat het een strak oppervlak wordt. Metselwerk wordt gebruikt voor buitenmuren, binnenmuren, maar ook voor decoratieve muren zoals bijvoorbeeld in tuinen. Ben jij op zoek naar goedkoop metselwerk? Dan zijn dit zaken waarmee je rekening kunt houden.

Steensoorten

Het metselwerk bestaat grofweg uit drie materialen: De stenen, het cement en het voegsel. Maar de ene steen is beslist de andere niet. Het is dan ook belangrijk om goed na te denken welke stenen je wilt gebruiken voor het meselwerk. Zo zullen uniekere stenen of stenen van hogere kwaliteit duurder zijn dan gebruikelijke steensoorten. Kleine prijsverschillen per steen kunnen resulteren in een enorm verschil in de uiteindelijke prijs van het project.

Verbanden

Naast de steensoort zijn er ook verschillende metselverbanden mogelijk. Naast praktische redenen hebben verschillende metselverbanden ook een design element. Zo kan een ander metselverband een enorm ander uiterlijk hebben. Hoewel een verband op zichzelf niets kost, zitten er vaak wel grote verschillen in de hoeveelheid werk die  nodig is om een verband te leggen. Bij een ongebruikelijk verband, kun je wellicht beter een projectprijs afspreken in plaats van een uurtarief. Hiermee dek je jezelf in voor verassingen.

Aanbieders

Het is een duidelijk argument, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Verschillende bedrijven hanteren verschillende marges. Het kan enorm lonen om meerdere offertes op te vragen bij potentiële leveranciers Vervolgens kun je zien waar je het meest voordelig uit bent. Daarbij is het slim om andere zaken dan de prijs in overweging te nemen, denk hierbij aan klantervaringen, referenties en het opleidingsniveau van de werknemers.

Terug naar overzicht